Blog

Laatste berichten in onze blog

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

In mei begint de natuur weer tot leven te komen, en dat geldt ook voor Aziatische hoornaars. Deze grote en indrukwekkende insecten beginnen nu hun nesten te bouwen, en het is belangrijk om te weten hoe je hiermee om kunt gaan. Hoornaars maken onderscheid tussen primaire en secundaire nesten, en in dit artikel richten we ons op de primaire nesten...

Als je deze maand buiten rondwandelt, is er een goede kans dat je een zwerm bijen of wespen tegenkomt. Maar waarom zwermen ze eigenlijk rond in april? Laten we eens kijken naar de fascinerende wereld van deze vliegende insecten en waarom ze nu zo actief zijn.

Maart markeert het begin van de lente, en terwijl de natuur ontwaakt uit haar winterse sluimer, worden ook wespen en hoornaars langzaamaan actiever. Deze gevleugelde wezens spelen een cruciale rol in het ecosysteem, maar hun aanwezigheid kan ook voor overlast zorgen. Laten we eens kijken naar wat wespen en hoornaars doen in deze tijd van het jaar.

Met de komst van februari ontluiken niet alleen de eerste tekenen van lente, maar ontwaken ook de hoornaars en hun koninginnen. Deze imposante insecten, hoewel essentieel voor ons ecosysteem, roepen in deze periode de noodzaak op om hoornaarvallen te overwegen, vooral als het gaat om de Aziatische hoornaar.
Natuurlijke Rol van Europese Hoornaars

In de zonnige maanden van het jaar fladderen er veel verschillende soorten insecten rond, waaronder ook wespen. In België kun je diverse soorten wespen tegenkomen, elk met unieke kenmerken en gedragingen. In deze blog nemen we je mee op een boeiende reis door de wereld van Belgische wespen.
Ik heb bewust de hoornaars hier niet besproken omdat we...

In de wintermaanden, wanneer de natuur in rust lijkt te zijn en veel insecten zich schuilhouden, is er één opvallende uitzondering: hoornaarsnesten. Deze imposante nesten, vaak verborgen tijdens de warmere seizoenen, worden in de winter plotseling zichtbaar. In dit blogartikel gaan we dieper in op waarom deze nesten in de winter tevoorschijn komen...

In de schijnbaar hectische wereld van zoemende vleugels en zoemende activiteit, worden bijen, wespen en hoornaars vaak over het hoofd gezien als het gaat om hun intrigerende levensduur en de hiërarchie binnen hun koninkrijken. Laten we een diepgaande blik werpen op de levensduur van deze insecten en de cruciale rol die hun koninginnen spelen.

Wespennesten, de met papier-achtige structuren die hoog in bomen of onder dakranden bengelen, zijn opmerkelijke bouwwerken die vaak met angst en voorzichtigheid worden benaderd. Maar wist je dat er achter deze nesten een fascinerend bouwproces schuilgaat, en dat het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, verbazingwekkend is? Laten we dieper in de...

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin