Weetjes

Wespen

Een wesp in haar eentje is niet agressiever dan een bij, maar wanneer een wenspennest in gevaar is zullen ze wel agressiever reageren dan een bijennest. De gewone wespen en de Duitse wespen komen af op zoetstoffen. Laat het nu net datgene zijn wat vaak in onze buurt staat, zeker in de zomerperiode en bij feestjes terwijl wilde bijen niet op zoek zijn naar zoetigheid. Zij hebben enkel interesse in nectar en stuifmeel. Bijen zullen mensen alleen aanvallen wanneer ze zich bedreigd voelen.


Hoornaars

Deze is groter dan een gewone wesp. Vaak bouwen ze hun nest boomholtes.

Hoornaars zijn tussen de 2 en 3 cm lang ze hebben een zwart lichaam en zwarte antennes, de uiteinden van de poten zijn geel. Op hun achterlijf hebben ze 2 smalle en 1 brede oranje band.
De aziatische hoornaar is een beetje kleiner dan de Europese. De aziatische is grotendeels zwart. De Europese heeft oranje poten.

Een hoornaar is normaalgezien niet gevaarlijk, maar wanneer je gestoken wordt is het wel pijnlijker dan. Desondanks is het gif minder sterk en dus ook minder gevaarlijk. Een hoornaar zal enkel aanvallen wanneer je in de buurt bent van het nest.

Aziatische hoornaar

De kop is zwart; borststuk is zwart en geel en het achterblijft heeft 1 gele band
Voor de Aziatische hoornaar is er een speciale procedure te volgen. Hiervoor kun je nog steeds terecht bij de brandweer of https://vespawatch.be/
Wanneer je niet zeker bent over welke hoornaar het gaat, mag je mij steeds contacteren. 


Bijen

Heb je een bijenzwerm, dan mag deze niet vernietigd worden. Ook hier kom ik graag voor langs. Ikzelf ben imker en kan altijd wel mijn collega-imkers een plezier doen met een extra volk bijen.


Contact

0499/500819

wegwepsen.be@gmail.com

@wegwespen.be

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin